Tilt банер – нов формат за мобилно огласување од ClickAttack!

Благодарејќи на постојаниот развој на мобилните технологии има нови можности за интеракција со корисниците во мобилното огласување. Интерактивното мобилно огласување не е нешто ново и нашето искуство говори дека интерактивните HTML5 мобилни банери се далеку повеќе ефективни и попривлечни за клиентите од кога било досега.

Зашто ClickAttack e најдобриот избор?

Во нашето портфолио веќе имаме одлични примери за мобилни банери со различни видови на интеракција: shake (протреси го уредот), tap (допри го екранот), scratch (избриши го екранот), gamified (интерактивна игра) и многу други. Овој вид на огласување овозможува за брендовите подобро поврзување со корисниците на сосема поинаков начин, како и да се зголеми времето кое корисниците го поминуваат со нив.

Што е tilt банер?

Неодамна представивме нов формат на банер, односно нова интеракција која може да се користи за мобилното огласување – Навалување (Tilt или Tilt into action). Tilt банерите ги користат акселерометрите кој се во паметните телефони и можат да го почуствуваат движењето и забрзувањето на корисникот.  Овие банери креираат забавно искуство за корисниците и поврзување со брендот на креативен начин.

Сакаме гордо да ви претставиме дека ние веќе имаме кампањи кои ја вклучуваат оваа нова интеракција во нивната целокупна маркетинг комуникација. Една од овие кампањи беше и “Podravka Čajevi”. Интеракцијата на навалување се користеше за подобро поврзување со корисниците на начин кој корисниците може да симулитаат правење на чај само со навалување на нивните телефони и налевање вода во чаша. Процентот на корисници кои ја направија интеракцијата и го навалија чајникот е 30.62% , што ја прави оваа кампања добар пример како мобилните банери можат да направат реална симулација на акција преку интеракција со мобилниот уред.

Tilt интеракцијата нуди многу можности за креативно мобилно огласување особено за развој на банери во кои е вклучена игра.

Уверете се во одличните резултати на tilt банерот!

Мобилното огласување нуди безброј можности, а досадните статични огласи полека одат таму каде што им е и местото – во минатато. Дозволете ни да ви помогнеме да осмислите занимлива мобилна кампања со интерактивен банер кој ќе го зголеми вашиот CTR на импресивно ниво. Контактирајте не и уверете се зашто сме најдобри! 🙂

Стани дел од листата на ClickAttack маркетинг инсајдери.
Претплати се за вести и корисни совети од светот на дигиталното рекламирање

Може ќе ве интересираат и овие написи

200+ Медиумски Партнери

Контакт

ClickAttack
11 Октомври бр 25
1000 Скопје, Македонија
Telefon:+389 2 3209 188
Email: info.mk@clickattack.com

Дознај повеќе