Натпревари

Намерата да се натпреварува и победи е една од мотивациите на луѓето да земат учество. Промотивните натпревари за компаниите се шанса од блиску да се запознаат со желбите и потребите на корисниците давајќи им можност на момент да ја доживеат својата слава! Се што тие треба да направат за да ја освојат највредната награда е да одговорат на неколку прашања и да споделат дополнителни информации за себе.

За да учествуваат во натпреварот, од вашите потрошувачи се бара да инвестираат малку време во  решавање на задача, испраќање на слика или видео или пак правилно да одговори на одредено прашање и да го прати на т.н. краток број. Со натпревари, можете лесно да го промовирате вашиот бизнис и да ја зголемите вашата публика.

Организирањето на натпревар е одличен начин да ја покажете вашата благодарност што корисниците ви веруваат, тоа е корисен начин за наградување на нивната лојалност и паметен начин да ја зацврстете врската помеѓу вас и крајниот потрошувач.

Што ви нуди ClickAttack?

ic_long_range@2xРаст на таргет публиката. Понудете атрактивна награда и видете како бројот на учесници се зголемува! Наградните игри имаат многу висока стапка на одговор и сигурно ќе ја зголеми вашата база на потрошувачи.

ic_long_range@2xВклучете ги вашите корисници. Секој бизнис има неактивен дел во своето корисничко портфолио. Ова се клиенти кои купуваат повремено или едноставно забораваат дека вашиот производ или услуга им е потребен. Натпреварите се ефективна алатка за поттикнување и потсетување на постојните потрошувачите.

ic_long_range@2xЗголемете ја продажбата. Факт е дека промоциите, натпреварите и наградните игри ја стимулираат потрошувачката. Шансата за победа поттикнува на учествуво. Давајќи им можност на корисниците да добијат вредна награда ја зголемува веројатноста на учество и купување на промовираниот производ или услуга.

ic_long_range@2xСтекнете добивка. Наградната игра најчесто е бесплатна за крајните корисници. Но, тоа не мора секогаш да биде така. Со барање за мал надомест за учество, може бесплатно да водите кампања, а во некои случаи дури и да реализирате мал профит.

ic_long_range@2xРазлични канали. Натпреварот можеме да го емитуваме на различни маркетинг канали како SMS, Voice и социјалните медиуми. Нашиот искусен тим e спремен да ви овозможи комплетно решение и да се грижи за успешна реализација на натпреварот.

ic_long_range@2xПромоција што носи профит. Обично, водење на наградната игра е бесплатно за крајните корисници. Но, тоа не мора секогаш да биде така! Со мал надомест игра учество, може да се води кампања за слободни, а во некои случаи дури и се реализира вишок.

Соработувајте со нас

Натпреварите се ефективна маркетинг алатка. Запознаете ги вашите корисници и обезбедете вредност и искуство кое нема да го заборават!

Организирајте натпревар

Наши задоволни клиенти

Контакт

ClickAttack
11 Октомври бр 25
1000 Скопје, Македонија
Telefon:+389 2 3209 188
Email: info.mk@clickattack.com

Дознај повеќе