E-mail Маркетинг

За интернет корисниците можеби најпосакуваниот начин за добивање на специјални понуди, наградни игри и промоции е во нивната електронска пошта. Искористите го овој тренд во ваша предност и испратете атрактивни email маркетинг кампањи што ќе ги мотивира и потсети вашите корисници да преземат конкретна акција.

Привлечниот наслов и квалитетната содржина на вашата порака ги зголемуваа шансите таа да биде отворена и прочитана. Идејата на email маркетингот е вашата порака да допре до вашите клиенти и потрошувачи и директно да помогне вашиот производ или услуга да се продаде.

Последните истражувањата покажуваат дека стапката на поврат на инвестицијата во email маркетинг се натпросечни 3,800% за секој потрошен еден долар на email маркетинг. Email маркетингот e ефективен канал и овозможува понатамошно подобрување на продажната стратегија преку мерење на перформансот и успешноста на маркетинг кампањата.

Што ви нуди ClickAttack?

ic_long_range@2xАнализирајте ја реакцијата на публиката. Не талкајте во мракот. Добијте точни и прецизни информации во врска со тоа колку пати вашата порака е отворена, колку пати е отворен секој поединечен линк, дали е отворена на компјутер, таблет или мобилен и многу повеќе.

ic_long_range@2xСегментирајте по листи. Паметно управување со контактите овозможува испраќање на пораки до точно избрани контакт листи, со можност за персонализирани пораки до поединци.

ic_long_range@2xТестирајте различни верзии. Споредете две верзии на истата кампањa, утврдете ја најдобрата стапка на реакција и нагодете ја вашата содржина за следната email кампањи.

ic_long_range@2xПрепораки и “word of mouth”. Добрата препорака е основа за успешен бизниси. Email маркетингот е еден од каналите каде лесно може да се сподели содржината. Лесно поттикнете ги вашите потрошувачи да ги споделат вашите зделки, понуди и вести со своите пријатели и допрете до мрежа на нови корисници.

ic_long_range@2xСигурен перформанс на различни уреди. Изберете од нашата библиотека на атрактивни и постојано ажурирани билтени и email шаблони, прилагодете ги според вашиот сопствен вкус со додавање на слика, текст и мултимедијална содржина, тестирајте го изгледот на финалната верзија во различни уреди (десктоп, таблет, телефон) и email платформи како Outlook, Gmail, и да бидат сигурни дека вашата е-пошта ќе бидат доставени и одличен изглед на сите уреди.

ic_long_range@2xНамалено време за изработка. Изберете од библиотеката на привлечните email шаблони со различни стилови и за различни прилики. Додадете го вашиот промотивен текст или порака и испратете ја вашата порака надвор во светот!

ic_long_range@2xДобијте го највисокиот досег и рентабилност. Се проценува дека до крајот на 2017 година, ќе има околу 5 милијарди e-mail адреса во светот. Секој што е онлајн има најмалку една активна e-mail адреса, така што не постои маркетинг канал со поширок домет.

Соработувајте со нас

Вашиот email завршил како Spam? Пристигнавте на вистинското место. Обезбедете простор во поштенското сандаче на вашиот клиент со помош ClickAttack.

Започнете email кампања

Наши задоволни клиенти

Контакт

ClickAttack
11 Октомври бр 25
1000 Скопје, Македонија
Telefon:+389 2 3209 188
Email: info.mk@clickattack.com

Дознај повеќе