Наградни игри

Учество во SMS наградни игри е атрактивен маркетинг метод поради едноставноста за учество на крајните корисници и фактот дека е забавно и секој може да учествува. Етаблираните, но и новите брендови можат на брз начин да изг­радат публика и да ја зголемат свеста за својот бренд како и приходите од зголемената продажба.

SMS наградните игри функционираат така што учесниците треба да испрати клучен збор или код на одредена т.н. “краток-број” за да добие награда без вложување на многу напор. Овој тип на наградни игри претставува брз начин на зголемување на интересот и анимацијата на вашите клиенти!

Придружете се на брендовите кои користат едноставен и ефикасен начин да го претстават својот бренд, да се здобијат со нови потрошувачи и да ги зголемат приходите од продажбата со помош на SMS наградна игра.

Што ви нуди ClickAttack?

ic_long_range@2xЗголемена продажба. Убедете ја вашата целна публика да купи производ со повисока вредност или да го надгради постојниот производ или услуга и остварете повисоки профитни маргини.

ic_long_range@2xРаст на таргет публиката. Понудете атрактивна награда и видете како бројот на учесници се зголемува! Наградните игри имаат многу висока стапка на одговор и сигурно ќе ја зголеми вашата потрошувачка база.

ic_long_range@2xПотврдете ја лојалноста на потрошувачите. Без разлика дали веќе сте се изгради публика или база на следбеници за вашиот производ или услуга, или сте на самиот почеток, шансата да се добие награда e дополнителен мотив за вашите потрошувачи да останат со вашиот бренд.

ic_long_range@2xЕфективна промоција. Секој сака да победи. Давајќи им можност на потрошувачите да добијат вредна награда ќе ја зголеми веројатноста да учествуваат во играта и да го купат промовираниот производ или услуга.

ic_long_range@2xПрепорачај на пријател. Со појавата на интернетот и социјалните медиуми, денес сè може да се сподели! На лесен начин, вашите корисници ќе бидат во можност да ја споделат наградната игра и да ги повикаат своите пријатели, колеги и најблиски да земат учество.

ic_long_range@2xCRM база на податоци. Водењето на награда игра е исто така паметен начин да добиете корисни податоци за вашите корисници. Дури и ако веќе имате голема база на податоци на постојни корисници, можеби не се уште не ги користите податоци во вашиот корист.

ic_long_range@2xПромоција што носи профит. Наградната игра најчесто е бесплатна за крајните корисници. Но, тоа не мора секогаш да биде така. Со барање за мал надомест за учество, може бесплатно да водите кампања, а во некои случаи дури и да реализирате мал профит.

Соработувајте со нас

Вашиот бренд секогаш во центарот на вниманието. Ние ќе ви помогнеме да привлечете корисници со интересни и забавни награди игри.

Стартувајте наградна игра

Наши задоволни клиенти

Контакт

ClickAttack
11 Октомври бр 25
1000 Скопје, Македонија
Telefon:+389 2 3209 188
Email: info.mk@clickattack.com

Дознај повеќе